Waarom ik Trump verfoei

Ik ben op zich al geen grote ‘Amerika’ fan omdat ik een hekel heb aan personen en naties die aan zelfverheerlijking en elitarisme doen maar sinds de komst van Donald (Muylle) Trump bereikt de grens van politieke absurditeit een onrustwekkende bovengrens.

De verenigde staten is groot geworden door in instroom van, vaak dubieuze, Europeanen en de kracht van ‘native’ Amerikanen dus ik denk niet dat men kan spreken van een eigen natie maar eerder van een ‘melting pot’ aan talenten van anderen.

Alleen al als Amerikanen het over hun geschiedenis hebben moet ik spontaan lachen daar deze onbestaande is als je land maar pas een paar honderden jaren bestaat. Een heel oud gebouw in New York is bij ons gewoon een gerenoveerde loft en de enige echte verhalen uit hun oudheid hebben ze gestolen bij diegenen die ze nu verachten.

Ik geloof dat Trump de geschiedenis zal ingaan als de oorzaak van onheil met meer een zwaardere impact dan alle natuurrampen van de voorbije jaren en over de hele wereld samen. Zijn beleid heeft een negatief effect op milieu, gezondheid, economie en wereldrust en zijn, hopelijk snelle, opvolgers zullen decennia nodig hebben om zijn verwoesting recht te trekken.

Met Obama had men enigszins nog een humaan beleid maar nu heersen geldzucht en egocentrisme over de staten van verderf en God, want bij al dat moois wordt hij dan ook nog te pas en ten onpas gebruikt om al dit te vergoelijken.

Maar Hey, ik hou wel van hun opgefokte optimisme en hun ‘we kunnen alles aan’ het doet me met weemoed terug denken aan die tijd dat ik Tupperware verkocht. Hun ongefundeerde gedrevenheid doen mij denken aan de Hollanders maar dan nog irritanter.

De VS is vast zoals Parijs, best gezellig zonder zijn locale bevolking maar persoonlijk ga ik liever op vakantie bij het schoothondje van de Amerikanen, de Engelsen. Die zijn misschien wel meelopers maar ze hebben wel wat significant betekend voor de wereld en hebben hun eigen mooie geschiendenis, iets wat van Trump en Co niet gezegd kan worden.

Elke dag kijk ik argwanend naar het nieuws om te zien wie mister T(ramp) vandaag weer heeft beledigd of welke vreselijkheden hij vandaag weer heeft gelost op het universum. En vaak weet ik niet of ik moet lachen van de absurditeit of huilen van de wanhoop maar ik weet wel dat de wereld zijn derde Wereldoorlog tegemoet gaat met zo’n eikel.

Trump, you suck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.