Waarom egoïsme soms je redding kan zijn… .

Waarschijnlijk heb je het zelf al meegemaakt, vaak of maar 1 keer, dat je zo hard bezig bent om anderen plezier te doen dat je jezelf helemaal vergeet.

Zelfs in die mate dat je na verloop van tijd niet meer weet waarom je jezelf zo hebt verloochend. Altruïsme is blijkbaar de meest pure vorm van zelfmoord in deze wereld van verheerlijkend egoïsme.

Uber egotrippers zoals Trump en Kanye West zijn de sterren van de sociale communicatie en vereenzelvigen het zegevieren van het ‘ik’ terwijl het ‘wij’ het sullige neefje met overdadige acne is geworden.

Dus, waarom niet even enkel aan jezelf denken al was het gewoon op even te ontsnappen aan de sociale druk van altijd goed willen doen.

Helaas zal deze genezende fase voor mij als hoogsensitieve niet lang duren en zal ik mij al vlug weer laten beetnemen door de gedachte dat mensen van nature goed zijn.

Wat ik maar wil zeggen is, aan de persoon die mij deze week zo grof heeft gedumpt na al die jaren vriendschap, ik ben misschien wel te braaf maar vooral niet vergevingsgezind… daar ben ik wel een egoïst in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.