Royal Wedding on CNN

Met het intussen legendarische huwelijk van prins Harry en Sexy Meghan waren we op gezinsuitstap in het buitenland. Maar tijdens een rustmoment waren we wel nieuwsgierig naar de sfeer dus zochten we op tv naar bruikbare beelden.

Bij gebrek aan Belgische zenders vielen we op het allesbehalve genuanceerde CNN die het huwelijk tussen een Engelse Royal en een Amerikaanse celebrity werkelijk ‘amazing’ vonden.

Het waarom ik dit stuk schrijf ligt in de groteskste vormgeving van CNN want veel verschil met het  ‘Breaking News’ in oorlogstijden was er eigenlijk niet. Nietszeggende picture in picture in picture met flashy keuren en dikke, vette betekenisloze informatie. Minuscule weetjes worden eindeloos én nodeloos uitvergroot in afwachting van echt nieuws om te kunnen worden onderbroken met reclame.

Elton John zou zich binnenkort in een eventuele waarschijnlijkheid in een aantal niet nader bepaalde ogenblikken in een ruime zone van de omgeving van de brede activiteiten gaan begeven… correcte berichtgeving alom dus.

Zelfs het logo dat CNN speciaal voor deze hele dag durende obsessie maakte is even fake dan de inhoud van hun informatie. Alles draait om het geven van nutteloze informatie die niets bijdragen tot het gebeuren en steeds weer een schaamtelijk bewijs leveren van het Amerikaanse overnemen van andermans verwezenlijkingen.

Trump zal dit waarschijnlijk alweer aangrijpen om te bewijzen waarom Amerika de grootste is als zelfs een Europese prins wil trouwen met een onfortuinlijk vrucht van een gescheiden middenklasse, dit huwelijk is immers het ultieme personificatie van ‘the American Dream

Wie mij volgt weet intussen wat ik denk over de overatlantische fakeland en zijn opperste lul en kent vast ze zeker mijn liefde voor de Britse cultuur. Dus laten we duidelijk zijn, wie ook met de eer wil gaan lopen, de essentie gaat om twee personen die proberen een normaal leven te hebben in een knotsgekke wereld… . en Great Britania rules the world you stupid yankees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.