Is het ok dat ik niet van voetbal hou?

Ik het ok dat ik niet van voetbal hou als gewone, hetero man. Is het überhaupt sociaal aanvaardbaar dat ik niet machogewijs opgewonden raak van 22 schoon gebruinde venten die 90 minuten achter een bal lopen?

Mensen die al eerder mijn blog lazen weten dat ik sowieso wat anders ben maar als ik met UEFA, FIFA en NASA wordt geconfronteerd vraag ik me soms toch af of er iets met me scheelt. Ook ik probeer er enigszins bij te horen, veel van mijn vrienden houden echt met hart en ziel van voetbal maar ik, ik voel het niet.

Als ik op mijn werk s’middags ga eten dan prevel ik stil een weesgegroetje dat ik niet moet lunchen met op de achtergrond opgehitste discussies over de laatste hattrick van weet niet wie. Iedereen mag van mij zeggen wat ie wil maar vanwaar halen ze het recht om deze ‘wijsheden’ constant aan iedereen op te dringen, hou er toch mee op!

En nu ik toch bezig ben, ik vraag morgen er referendum aan om het sportnieuws, en vooral over voetbal, uit het journaal te bannen. Voetbaluitslagen is geen nieuws! Stemmen kan op www.wegmetdeeindeloosdurendevoetbaluitslageninhetzevenuurjournaal.be

Geef mij maar de golvende landschappen van de ronde van Vlaanderen of het gekreun van megaster wezende tenniskleedje. U ziet het, ik hou dus wel van sport, gewoon niet van voetbal.

Wat mij nog het meeste stoort is dat de voetbalsterren veel meer verdienen en verdiensten krijgen voor hun sport dan alle andere sporters samen. De samenleving ageert alsof er maar 1 sport bestaat terwijl vele jongeren gebeten zijn door een sport waar klaarblijkelijk niemand iets op geeft en dat is jammer.

Ik gun het de voetbalfans echt maar deze contradictie neem ik hun wel kwalijk, zij houden het in stand, voeden onnodig de ego’s van de Louis Vuitton dragende sterren en dus ook deze patstelling.

En als u me nu even wil excuseren, ik ga nog even (alweer) niet sporten, want wat ik de afgelopen maanden heb geleerd van atleten en hun blessures is dat sporten niet gezond is, dus daar doe ik niet aan mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.