Het niveau van pseudo wetenschappelijke onderzoeken

Gisteren werd ik, op een bijna kinderlijk naïeve manier, aangetrokken door een ronkende krantenkop op mijn social feed. “5 tips om de vrouw van je leven sneller in je bed te krijgen’’

Bleek dat het ‘wetenschappelijk’ onderzoek waaruit deze uitspraak ontsprong uit het ideevan een veel te oude professor. Deze zocht immers naar een manier om zijn vrouw vlugger naar bed te krijgen zodat hij rustig in zijn vergeeld witte onderbroek naar de paringsdans van de roze flamingo op National Geoagraphic kon kijken.

De juistheid van de feiten krijgen in populaire kanalen vaak een andere dimensie als ze zijn gevoed in een controversiële drang om meer (betalende) lezers te veroveren wat op zich wel onrustwekkend is.

Zo zou ik binnenkort wel eens kunnen lezen dat Donald Trump echt wel de president van Amerika is en dat de beelden uit Noord Korea geen heruitzending is uit een Russische sitcom reeks van de jaren 70, hoe zot zou dat zijn? Echte absurditeit!

Hoe dan ook, we blijven hersenloos verbaasd staren naar dieettips voor gezapige mopshonden, 33 redenen op voortaan maar te tellen tot 12 en de toplijst van de Kroatische stranden met toilet voorzieningen voor homosexuele boekhouders op prepensioen.

In deze tijden van ‘fake news’ kan ik u dan alleen maar twee dingen aanraden:

vertrouw enkel echte, onafhankelijke pers voor info over de wereld
doe diezelfde wereld een plezier door iets nuttig te doen met uw leven en stop met het lezen van deze onzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.