De verrassing van Rue Blaes

Voor een opdracht voor The Photo Academy was ik al meerdere malen in de Brusselse Marollen. En de grootse verrassing was echt wel de Blaesstraat met zijn boeiende mix van klassieke Brusselse tradities en hippe hipsterinvloeden.

Ik staar me haast blind in de overvolle etalages vol echt antiek en valse kitsch, vintage kleding is hier echt mooi en komt zeker niet uit de kledingcontainer om de hoek. In een oude beenhouwerij schuilt nu een coole platenboer en de lampenwinkel heeft er voor eenmaal wel originele verlichtingsarmaturen die uit een andere eeuw of Galaxy lijkt te komen.

Het valt me op hoe, vaak hoogopgeleide inwijkelingen hier probleemloos ‘blenden’ met de lokale bewoners van eerste generatie en allochtone zelfstandigen. Iedereen loopt hier rond alsof ze er bewust en gelukkig thuishoren en dat is iets dat ik nog niet veel heb gezien in Brussel.

In Rue Blaes voel ik mij op mijn gemak, ook al een unicum op zich, ver weg van de vloek de oppervlakkige h&m’s en de duizendste zeeman. Eindelijk eens interessante winkels en mensen die niet bepalen wat we voortaan moeten dragen, kopen en mooi vinden maar ambachtslieden die samen met ons denken aan een toekomst met meer persoonlijkheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.