Bezoek aan domein Raversyde te Oostende

Uit familietraditie brengen we een verblijf aan zee doorgaans door in Middelkerke, de dochter van de koningin van de badsteden, de prinses van de badgemeentes dus eigenlijk. En tijdens de laatste kilometers van Oostende naar Middelkerke langs een idyllisch stukje duinstraatstrandstrookje zag ik vaak kanonslopen uit de duinen steken wat me mateloos intrigeerde.

Na een paar jaar voorbijzoevend ontdekte ik dat deze lopen deel uitmaken van een interssant domein, PROVINCIEDOMEIN RAVERSYDE, bestaand uit twee verschillende delen: Atlantikwall en Anno 1464.

Atlantikwall is een grote zone vol gerestaureerde bunkers en loopgraven uit de tweede Wereldoorlog die deel uitmaakten van de Duitse verdedigingslinie ‘Atlantikwall’. Ik bezocht deze site met mijn gezin incluis een achtjarige en is echt een aanrader om urenlang de geschiedenis te ontdekken op een speelse manier.

Voor de meerwaardezoeker krijgt nog deze extra tip: Op de zolder van het centraal gebouw/kassa is een prachtige mediaprojectie van foto’s van Stephan Vanfleteren rond de verschillende bunkers in de uitgebreide Atlantikwall zone in heel Europa.

Anno 1464 is een beknopte versie van Bokrijk en enkel interssant als je er toevallig moest zijn zoals in ons geval, de paar huizen die er staan zijn echt mooi afgewerkt en vertelt een boeiend, doch lokaal verhaal. De doorlooptijd is hier veel sneller en er is beduidend minder volk dan in het militair domein, er zat zelfs veel meer volk in het nabijgelegen, ongezellige cafetaria. Maar ja, niets zo onweerstaanbaar als een pannenkoek met een Rodenbach in het mooie West-Vlaanderen.

Natuurlijk blijven de nabijgelegen duinen en het eindeloze Noordzeestrand de ideale afsluiter voor een mooie dag geschiedenis en gezonde zeelucht dus laat u niet beïnvloeden door mijn subjectieve mening en ga er dus gewoon zelf eens naartoe.

Foto’s: Juno Fotografie Series 1:1

Info op: https://www.raversyde.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.