Mijn favoriete personage uit Little Britain

Mijn voorliefde voor Engelse humor was u al duidelijk denk ik, maar waarom juist het tienermeisje Vicky Pollard, gespeeld door Matt Lucas?

Absurditeit en Engelse humor gaan sowieso hand in hand maar als er dat vleugje diepe menselijkheid bij komt wat de geniale reeks Little Britain meesterlijk uitspeelt, ben ik helemaal verkocht

Vicky Pollard is een bonbonroos, moddervet tienermeisje dat maar kan spreken met een bepaald aantal lettergrepen maar zich toch gedraagt alsof de hele wereld uit haar gat komt.

Ze weerspiegelt onfeilbaar de basse-classe van de Engelse samenleving die hun leven slijt in te stijlloze, nylon joggingpakken en waarbij een sociaal leven zich beperkt tot de nachtploeg van de lokale Tesco.

Roddel en grootspraak bepalen hun leven waar enig toekomstperspectief totaal onbestaande is. Een snelle wip in de steeg achter de pub is haar versie van romantiek en mode is een vast begrip waar alles in 2 maten te klein en te kort wordt gedragen.

Ik geef toe, in mijn aanbidding schuilt een deel leedvermaak en dit personage kom je liever niet tegen in een nachtclub in Kos of je avond is naar de voeten maar wat is ze toch heerlijk brutaal en bevrijdend dom.

In ieder geval, Little Britain is een goede tip voor wie op zoek is naar innovatieve humor vanuit de schoot van de Angelsaksische oer-humor.

Yeah but, No but, …

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.