Waarom Bohemian Rhapsody het beste nummer ooit is

Is this the real life?
Is this just fantasy?

Het nummer staat heel vaak in de top 5 van de allerbeste nummers ooit, soms zelf op de eerste plaats en daar is een reden voor welke u in dit stuk wel duidelijk zou worden moest u nog niet overtuigd zijn.

De video:

De videoclip uit 1975 van dit nummer is onofficieel de allereerste echte video die gemaakt is met dit specifieke doel en was baanbrekend voor die tijd.

De tekst:

Pure kafka, een psychedelische mix van moorddadige rijmwoorden met liefdevolle operateksten. In normale omstandigheden zou niemand deze tekst als zelfs maar begrijpen maar nu brult iedere puistige tiener alles probleemloos mee.

De veelzijdigheid van Queen:

Weinige groepen zo veelzijdig als Queen. De stevige gitaarrock van Brian May en de wonderlijke stem van Freddy Mercury met een bereik van niet minder dan 4 octaven typeren een sound die tijloos is geworden.

Het meezing en headbang gehalte:

Wie had ooit gedacht dat opera een rock-‘n-roll gehalte zou hebben? Want zowel wollensokkeninsandalen mannen met een pijp tot getatoeëerde punkers gingen uit de bol op dit toch wel complex en moeilijk toegankelijk meesterwerk.

Om mijn pleidooi te ondersteunen een weergaloze parodie van The Muppets:

https://www.youtube.com/watch?v=tgbNymZ7vqY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.