Recensie van Rollei Pro Gimbal for Smartphone

Ik was best tevreden met de kwaliteit van mijn foto’s, het lag op een niveau waaraan ik jarenlang hard aan had gewerkt.

Speelserwijze begin ik tijdens de fotoshoots ook met mijn smartphone leuke ‘backstage’ video’s te maken omdat ik de fans al graag een voorproefje wou gunnen in afwachting van de publicaties van de eigenlijke foto’s.

Het idee was leuk maar de kwaliteit alles behalve goed, zelfs ondermaats aan wat ik gewoon was. Vooral het schokkerige beeld bij bewegingen stoorde me uitvoerig dus ging ik op zoek naar een oplossing.

Na wat testen besloot ik sowieso te blijven filmen met mijn smartphone, een Huawei P9 in Full HD,daar ik verplaatsende scherptestelling manueel via het touchscreen kon bijregelen wat mij bracht tot een Gimbal voor smartphone.

Al vlug viel mijn oog op de Pro Gimbal van Rollei omdat deze veel biedt in een slanke behuizing zonder extra te moeten betalen voor pocherige design en branding zoals de versie van bvb DJI Osmo Mobile.

Met zijn coole stang in aluminium en zijn stabilisatie op 3 Assen ligt hij lekker handig in de hand voor een vlotte ‘cinematografische’ beeldvorming. De bediening kan makkelijk via de joystick op de stang en de bijhorende app geef je toffe extras zoals specifieke cinema technieken en 360° panorama effecten.

Hieronder kan je al wat testjes zien die ik zelf heb gemaakt, nog vatbaar voor verbeteringen.

https://www.youtube.com/watch?v=hOA0rrOfH3E

Conclusie: de Rollei Pro Gimbal for Smartphone is een fijne accessoire die je videobeelden een serieuze upgrade geven. Hij is met zijn 250€ behoorlijk prijzig maar wel de goedkoopste in zijn genre, hij doet wat hij belooft op een intuïtieve, makkelijke manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.