Recensie Smartwatch Fossil Q

‘Waarom heb je een smartwatch nodig? ‘ hoor ik veel mensen vragen, ‘dat is toch gewoon een gadget? ‘

Toen men u tien jaar geleden zei: ‘hier, zet dat dit pratend doosje maar op uw dashboard en gooi al die dure landkaarten maar bij het oud papier ‘dan verklaarde u diezelfde persoon goed gek maar heden dagen blijkt ook deze GPS-technologie in geen tijd van populair naar voorbijgestreefd te zijn gegaan.

De technologie en daarmee recht evenredig ook onze eisen naar meer comfort staan niet stil en connectiviteit staat centraal in ons leven.

De smartphone is al een tijdje het centrum van universum maar om praktische reden kan men niet constant met dat ding voor ons uit lopen, het is gevaarlijk en ziet er vooral belachelijk uit vandaar: Enter Smartwatch!

Deze is vooral bedoeld als ‘extensie’ van je smartphone, een paar functionaliteiten van deze kan je ook terugvinden op je horloge. Zo krijg je een kort overzicht van inkomende berichten en kan je ook snel antwoorden met vooraf ingestelde berichten, handig als je onderweg bent en even niet echt de smartphone tevoorschijn kan toveren.

Ik gebruik het vaak om mijn muziek te beheren (next song, info, volume), als discreet venster voor je gps in wandelmodus of nog om mijn digitale klantenkaarten scannen aan de kassa van de Delhaize.

Waarom nu juist de Fossil Q? Sinds de opkomst van de smartwatch in 20** was mijn interesse getriggerd maar bij de eerste generatie had ik vaak dat speelgoedhorloge gevoel. Ik ben wel geïnteresseerd maar om daarom 500€ te betalen voor een ding dat er uit ziet als een afdankertje van Fisher Price?

Het was dus wachten op de echte horlogemerken opdat ze hun intrede deden in dit segment en daar ik het merk Fossil al een tijdje financieel volg, lees: koop, viel mijn keuze op de Fossil Q.

In tegenstelling met de andere smartwatches ziet hij er wel uit als een echt horloge, geen duur stoefsieraad, met een mooie lederen band en degelijke uitvoering.

Op een paar nutteloze extra’s na doet de Fossil Q alles wat de dure modellen doen voor bijna de helft van de prijs en hij ziet er bovendien veel mooier uit.

Conclusie: de Fossil Q is een prima oplossing voor mensen die functionaliteit en stijl willen hebben zonder zich ervoor in schulden te zetten.

Foto credits: Digitaltrends.co

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.