Helden van Juno: Aissa

Juno:

Dag Aissa, wij kennen elkaar al een paar jaren, je was vroeger zelfs nog een van mijn favoriete modellen. Maar de reden waarom ik je vandaag een heldenstatus wil toekennen schuilt in een ander aspect van je persoonlijkheid. Iedereen kent je als Aissa, de superlieve zangeres/verpleegster maar je heidendom huist in de bravoure waarmee je je tegenslagen aangaat en oplost. Laat ik dus maar beginnen met de essentie, kan je iets vertellen over je dochter Kiana.

‘Kiana is ondertussen 11 jaar en in oktober 2017 is bij haar de diagnose van een zeer agressieve en zeldzame kanker vastgesteld.’

Aissa:

Kiana is ondertussen 11 jaar en in oktober 2017 is bij haar de diagnose van een zeer agressieve en zeldzame kanker vastgesteld waarbij een jaar later nog twee nieuwe tumoren werden gediagnosticeerd. Chordoma Sarcoma is een vorm van botkanker die zich specifiek vastzet op de wervelkolom. Deze ziekte is zo zeldzaam dat enkel 1 op de 18 miljoen kinderen dit treft. UZ Gasthuisberg weet helaas nog niet veel van deze kanker door de zeldzaamheid ervan waardoor ze met hun handen in het haar zitten. Ze helpen ons met onze strijd tegen deze vreselijke ziekte en blijven gewoon zoeken achter de juiste mogelijkheden. Er is nog enorm veel onderzoek nodig naar deze kanker.. We zijn sinds dan tot op heden nog steeds bezig met diverse behandelingen zoals een ingrijpende chemo wat heel zwaar was voor Kiana als het gezin. Nadien heeft ze 4 operaties gehad in de nek en vervolgens nog 2 maanden Proton bestraling in Zwitserland. Na dit alles zou alles ok moeten geweest zijn maar niet minder dan 3 weken na de laatste behandeling moesten we alweer vechten tegen 2 nieuwe tumoren in de hals. Deze tumoren van dezelfde aard hebben we geprobeerd operatief te laten verwijderen wat niet helemaal gelukt is waarvoor dan weer Proton bestraling moest gebeuren. Deze is dan weer uitgesteld na de ontdekking van een nieuwe tumor in de nek, welke deze keer onbereikbaar was met een operatie dus werd er weer een cyclus van Chemo opgestart om ook deze weer te bestrijden. Dit is iets dat Kiana en ons gezin blijft treiteren en waar we moeten blijven tegen vechten, de ziekte beheerst ons hele leven maar we blijven doorzetten voor Kiana.

‘Dit is iets dat Kiana en ons gezin blijft treiteren waar we moeten blijven tegen vechten, de ziekte beheerst ons hele leven maar we blijven doorzetten voor Kiana.’

Juno:

Ik ken Kiana niet persoonlijk maar ik denk dat het een sterke, dappere meid moet zijn. Maar ik vermoed dat jij als moeder van een zwaar ziek kind ook dagen hebt dat je even de moed verliest, dat is alleen maar menselijk, Kan je mij vertellen waar jij kracht uit put?

Aissa:

Het is inderdaad de laatste tijd echt niet makkelijk geweest en als dat het echt niet goed gaat trek ik me vooral op aan mijn partner, mijn familieleden en hele goede kennissen en dat zeker ook de muziek. Deze zijn allemaal heel belangrijk voor mij en ik zou niet weten wat zonder hen gedaan te hebben, ik ben hen daar heel dankbaar daarvoor.

Juno:

Ikzelf ben een hoogsensitief wezen en een van onze kenmerken is dat muziek vaak helend werkt bij pijn en verdriet, het is zelfs vaak een vorm van therapie. Je hebt het al even aangehaald dat je muziek je ook helpt in kwade dagen. Is muziek voor jou hier een vorm van therapie?

‘Mijn muziek helpt echt wel op mijn hoofd even helemaal leeg te kunnen maken, om even mijn gedachten te kunnen verzetten.’

Aissa:

Ja, toch wel, ik heb u pas 4 kerstconcerten achter de rug en zei nog net aan mijn partner hoe deugd dat het heeft gedaan om even mijn gedachten in de muziek te laten gaan. Het helpt echt wel op mijn hoofd even helemaal leeg te kunnen maken, om even mijn gedachten te kunnen verzetten. Je kan niet steeds blijven doorgaan zonder even halt te houden voor jezelf.

Juno:

Ik moet met schaamte op mijn wangen toegeven dat de muziekstijl dat je op het podium brengt niet echt mijn meug is, ik ben blijven hangen bij de langharige zwartjassen van de New Wave. Maar dat wil daarvoor niet zeggen dat ik jouw werk niet respecteer. Ik merk dat je fans echt oprecht interesse hebben in wat je doet en je liefhebben omwille van wie je echt bent, wat heel mooi is. Ik vermoed dat je dat deugd doet, misschien geeft het je wel kracht om verder te gaan?

‘Dan besef je pas echt dat mijn fans er ook altijd zijn voor mij, dat is echt heel mooi en daar ben ik ook heel dankbaar voor.’

Aissa:

Ik put zeker kracht uit de steun die ik krijg van de fans en ben blij dat deze vaste basis aan het groeien is. Ik probeer na de optredens zeker tijd te maken voor de fans die me dan soms hun persoonlijk verhaal vertellen en hoe ze zich daardoor verbonden voelen met mij. Zo zegt men me vaak hoe mijn muziek hen helpt in moeilijke momenten en dat voelt dan weer goed aan waardoor ik dan weer kracht put om in mijn persoonlijk leven verder te kunnen. Ik vind het heel mooi als fans naar alle vier van mijn kerstconcerten komen kijken, niet al te min dat ze daarvoor echt van ver hebben moeten komen. Of als ze mijn een roos schenken nadat ik het lied ‘De Roos’ zong, dan voel je dat je fans heel erg meeleven met je muziek, Dan besef je pas echt dat mijn fans er ook altijd zijn voor mij, dat is echt heel mooi en daar ben ik hen ook heel dankbaar voor. Vaak sturen ze me ook een berichtje via Facebook als ze horen dat het niet goed gaat om met even een hart onder de riem te steken, om me te steunen. Ieder op zich laat op haar of zijn manier zien doe ze je appreciëren dat doet altijd heel deugd.

Juno:

In 2020 ga je trouwen, dat weet ik toevallig uit goede bron want ik de eer heb om je huwelijksfotograaf te zijn, hoe erg kijk je daar naar uit?

Aissa:

We kijken daar al heel lang heel erg naar uit, aangezien we initieel al in 2018 zouden trouwen. Maar met de diagnose van Kiana hebben we alles een beetje noodgedwongen moeten uitstellen. Maar Kiana zal kost wat kost ons bruidsmeisje zijn en daarvoor moeten we gewoon nog even geduld hebben. Ik vind dat het belangrijk is om dromen te blijven koesteren en daarvoor moet je soms kunnen wachten op het juiste moment. We dachten eerst alvast voor de wet te huwen maar we vonden dat het pas een echte verbintenis was met een feest en het volledige gezin..

Juno:

Ik wil je graag danken voor dit openhartig gesprek maar voor we beginnen aan een mooi portret voor deze reeks wil ik je vragen wat je als raad kan meegeven aan mensen die het even niet meer zitten?

‘Je moet vooral blijven gaan, niet te snel opgeven, eens je hoofd laat hangen ben je voor een stuk verloren en dat wil je niet.’

Aissa:

Ik zou zeggen, vooral heel realistisch blijven, bij de pinken blijven en zelf meedenken naar oplossingen. Vooral constant voor jezelf de situatie evalueren, zien of je wel de juiste weg bent ingegaan. Laat zeker ook van je horen, klop af en toe eens op tafel en stel het welzijn van je gezin op de eerste plaats. Maar verlies ook niet het vertrouwen in de mensen die je kunnen helpen, in de mensen rondom jou. Maar vooral blijven gaan, niet te snel opgeven, eens je hoofd laat hangen ben je voor een stuk verloren en dat wil je niet.

http://kianasfight.be/

https://www.facebook.com/zangeresaissa/

https://zangeresaissa.be/contact/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.