5 Tips voor betere kerstfoto’s

Doe uit die flits: Kerst en nieuwjaar gaat allemaal om sfeer en gezelligheid. Maar het is winter en al die kleine lichtjes zijn niet altijd makkelijk te fotograferen. In tegenstelling tot wat je denkt is de flits hier geen oplossing wat dat felle licht drukt alle sfeer en perspectief uit je foto. Zet dus die flits uit om een meer realiteitsgetrouw resultaat te behalen.


Vang meer licht: Doordat je je flits niet gebruikt is er kans dat je foto onscherp is bij het gebrek aan voldoende licht. Stel dat je gsm/ fototoestel een emmer is en deze helemaal gevuld moet worden met licht om een goede foto te kunnen nemen dan kan je dit proberen: Hou je toestel ,en jezelf, zo stil mogelijk zodat de opname langer kan duren om toch voldoende licht te ‘vangen’. Dit kan door meer steun te zoeken en hevig bewegende onderwerpen te vermijden.

Maak foto’s voor iedereen, niet enkel jezelf: wil je je foto’s graag delen met anderen dan is het essentieel dat je niet enkel fotografeert vanuit jouw interesse maar ook met de vraag wat je anderen wil vertellen. Er vooraf even over nadenken is veel beter dan hersenloos wat te klikken….

Wees selectief: we worden dagelijks overdonderd door duizenden beelden online. Focus dus heel bewust op die paar allerleukste en verschillende foto’s en vermijd consequent dubbele en onscherpe foto’s. Niemand zit immers nog te wachten op 35 bijna dezelfde selfies voor de kerstboom..

Bekijk het vanuit een ander perspectief: de beste manier om uit de massa te springen is om een klassiek gegeven anders te benaderen. Ga hoger of lager staan, bekijk de wereld door een reflectie of een hindernis. Vaak kan je het effect de filter op je gsm tijdens de opname al creëren. Ga er dus steeds voor om een foto te maken dat nog niet gemaakt is.

Wil je meer leren over fotografie? Bestel dan onze volledige fotocursus in pdf vorm voor maar 35€ via deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.