Camden town series 1:1

Vlakbij het toeristische centrum van Londen vind je een kleine volkswijk, Camden Town. In een paar jaar is deze uitgegroeid tot dé place to be voor de alternatieve waardezoeker. Talloze pub’s, restaurants en unieke winkels wisselen zich af met fantastische foodstands en sfeervolle straatanimatie.

Het gezellige Camden Market aan Camden Lock (de sluizen) is op zich al de verplaatsing waard. De beste manier om er ten volle van te genieten is door een boottocht  te maken, of langs ‘The Canals’ te wandelen: smalle kanalen waarop men met nog smallere woonboten vaart.

Snuister urenlang door de unieke winkeltjes die gehuisd zijn in de voormalige paardenstallen van de koning en leer exotische keukens ontdekken uit landen waarvan je nog nooit gehoord hebt.

Het is er aangenaam vertoeven omdat het een prachtige verademing is voor het snobistische Regent Street, al je zintuigen worden op de goede manier geprikkeld. Duizenden kleuren, beelden, geluiden en geuren komen ongefilterd op je af, een ware culturele chaos die ik graag onderga. 

Camden is voor mij het sumum van de filosofie waar Londen voor staat. 

Het is een chaotische melting pot van alle volkeren ter wereld en het distillaat, de kleurrijke smurrie die resulteert uit deze symbiose is tegelijk verslavend en inspirerend…

Ontdek meer foto’s over Camden Town op mijn website


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.